Type opdracht *

    Registratie van *

    Registreren in *

    Aanhef *

    Bedrijfsnaam *

    Contact persoon *

    Telefoon *

    Email adres *

    Adres *

    Postcode *

    Plaats

    GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 MERKENBUREAU OFFERTES!

    "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van Merkenbureau-Vergelijken! Daardoor kon ik snel de juiste keuze maken."

    Edwin Schrevers - Rijschooltest

    Al meer dan 9.213 offertes aangevraagd via deze website.

    • Gratis 4 merkenbureau offertes
    • Enkel hoogwaardige merkenbureaus
    • Merkregistratie goed geregeld
    • Merkbescherming 100% verzekerd
    • Ondersteuning bij merkinbreuk
    • Benelux, Europa en wereldwijd

    Merkregistratie

    Stel: u hebt een fantastisch idee voor een zelf bedacht merk. U hebt grote plannen, eerst in het eigen land en later ook in de rest van Europa of zelfs de wereld. U lanceert uw merk maar binnen de kortste keren neemt een ander bedrijf uw naam over. Vervolgens neemt deze onderneming de complete handel over, zonder uw toestemming, en verdient er goud geld mee. U blijft achter met een super idee wat u niet heeft uit kunnen buiten omdat een ander u voor was. Dit is te voorkomen. Merkregistratie speelt daarin een grote rol. Wanneer u een merknaam heeft bedacht dient u deze namelijk te registreren bij het BBIE, Benelux-Bureau voor intellectuele eigendom. Alleen met een dergelijke registratie kunt u andere bedrijven verbieden om uw merknaam te voeren.

     

    Kamer van Koophandel en merkregistratie

    Als ondernemer in Nederland dient u ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Indien dit niet het geval is mag u geen serieuze commerciële activiteiten ontplooien. Een overtreding hiervan is strafbaar en kan een fikse boete opleveren. Het nare van de Kamer van Koophandel is dat veel ondernemers denken dat ze volledig beschermd zijn wanneer ze hier geregistreerd staan. Dit is echter complete onzin. Een ander bedrijf mag nog steeds gebruik maken van uw merknaam zolang u die merk niet heeft geregistreerd bij het BBIE. Naast de registratie bij de Kamer van Koophandel is dit dus één van de eerste dingen waaraan u dient te denken bij het opstarten van een eigen bedrijf wat serieuze commerciële activiteiten wilt ondernemen.

     

    Voorkom fraude bij merkregistratie

    Geregistreerd staan in het merkenregister van het Benelux-bureau heeft niet alleen als voordeel dat andere bedrijven geen gebruik mogen maken van uw merk, het heeft ook als voordeel dat de kans op fraude minimaal is. Zonder merkregistratie is het voor elk individu mogelijk om uw merknaam te gebruiken. Dit kan zowel positief als negatief uitvallen. In het eerste geval is het vervelend maar geeft het geen grote problemen. In het tweede getal wel. Uw merknaam wordt dan zonder uw weten ingezet voor een slechte service of oplichting. Dit is wel het laatste wat u wilt met uw merk. Zeker als het op grote schaal gebeurd kan uw merk behoorlijk beschadigd worden. Met een merkregistratie in het merk register voorkomt u deze mogelijkheid. Het BBIE zal ook direct optreden wanneer ontdekt wordt dat iemand anders uw merknaam ge- of misbruikt.

     

    Kosten merkregistratie

    Een merkregistratie kost €240,- binnen de Benelux voor drie klassen. Dit lijkt een hoog bedrag maar voorkomt dat u in de problemen kunt komen zoals hierboven beschreven. Met deze €240,- krijgt u een plaats in het merkenregister en is de merknaam definitief van u. Dit betekent dat uw merknaam door niemand anders gebruikt mag worden voor commerciële doeleinden.

     

    Buitenlandse merkregistratie

    Binnen de Benelux volstaat een merkregistratie bij het Benelux-Bureau voor intellectuele eigendom maar daarbuiten dient u opnieuw uw merk vast te leggen. Wilt u met uw bedrijf ook opereren in de andere landen binnen Europa dan dient u uw merk Europees te registreren. Dit kan bij het Bureau voor Harmonisatie binnen de interne markt (BHIM). Daarmee wordt uw merk opgenomen in het Europese merkenregister wat bescherming biedt binnen 27 Europese landen. Voor handel buiten Europa met uw merknaam dient u uw merk vast te leggen bij de Wereld Organisatie voor intellectuele eigendom (WIPO) te Genève. Deze merkregistratie loopt via het BBIE. Wilt u vanaf het begin uw bedrijf de hele wereld over laten gaan, dan kunt u dat meteen aangeven bij het Benelux-Bureau. Dit scheelt u extra administratie.