Type opdracht *

  Registratie van *

  Registreren in *

  Aanhef *

  Bedrijfsnaam *

  Contact persoon *

  Telefoon *

  Email adres *

  Adres *

  Postcode *

  Plaats

  GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 MERKENBUREAU OFFERTES!

  "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van Merkenbureau-Vergelijken! Daardoor kon ik snel de juiste keuze maken."

  Edwin Schrevers - Rijschooltest

  Al meer dan 9.213 offertes aangevraagd via deze website.

  • Gratis 4 merkenbureau offertes
  • Enkel hoogwaardige merkenbureaus
  • Merkregistratie goed geregeld
  • Merkbescherming 100% verzekerd
  • Ondersteuning bij merkinbreuk
  • Benelux, Europa en wereldwijd

  Merknamen vastleggen

  Merknamen zijn in de hedendaagse economie ontzettend belangrijk. Een merknaam is het visitekaartje van een onderneming. Krachtige merknamen, die goed op de markt worden gebracht, blijven namelijk hangen en worden door mensen gekoppeld aan een bepaald beeld van producten. Merknamen kunnen het imago van een bedrijf bepalen. Goede voorbeelden daarbij zijn C&A en de V&D. Deze twee merknamen verschillen flink op het gebied van associatie. Bij het horen van C&A denken veel mensen aan een low-budget kledingwarenhuis. V&D wordt eerder gezien als een wat duurder kledingwarenhuis waar allerlei topmerken te krijgen zijn. Merknamen kunnen dus prima aangeven wat de lading van een bepaald bedrijf is. Ze zijn dan ook onmisbaar in de huidige samenleving waar ondernemingen als paddenstoelen uit de grond schieten. Een merknaam moet onderscheidend zijn. Dit is niet alleen een voorwaarde van het merkenregister maar is ook aan te raden voor u zelf.

   

  Merknamen moeten onderscheidend zijn

  Alle geregistreerde, en dus beschermde, merknamen staan geregistreerd in het merkenregister. In Benelux is dit het merk register van het BBIE, Benelux-Bureau inzake intellectuele eigendom. Daarin kunt u terugvinden of uw bedachte merknaam al bestaat of teveel lijkt op een andere merknaam. In het laatste geval is het verstandig om een andere merknaam te bedenken. Merknamen zijn gevoelig, een onderneming zal het niet op prijs stellen als uw merknaam teveel lijkt op die van hen. Daarnaast is het voor uw eigen onderneming ook beter om een merknaam te registreren die volledig uniek is. Daarmee kunt u namelijk uw bedrijf onderscheiden van anderen en kunnen er geen verkeerde associaties ontstaan.

   

  Het BBIE en merknamen

  Om te kunnen opereren in de Benelux dient u uw merknaam te registreren. Dit kost €240,-. Vervolgens bent u voor een periode van 10 jaar beschermd. In die tijd mag niemand anders gebruik maken van uw merknaam. Het merkenbureau ziet hier streng op toe en grijpt in op het moment dat er toch een verwante merknaam ontstaat. Merknamen registreren is niet verplicht maar wel aan te raden. U wilt toch niet meemaken dat een andere onderneming met uw merknaam commerciële activiteiten ontplooit? Dat zou een gemiste kans zijn. Wees verstandig en registreer al uw merknamen bij het Benelux Bureau.

   

  Activiteiten in het buitenland

  Het BBIE biedt alleen merkbescherming voor activiteiten met uw merknaam binnen de Benelux. Wilt u nog verder de grens over dan gelden er andere regels en wetgeving. Bij hetzelfde Benelux Bureau werken professionals die u daarbij kunnen helpen. Zij onderzoeken welke merknamen er al geregistreerd staan in het land waar u uw merk wilt gebruiken. De regels voor het registreren van merken zijn in het buitenland vaak wat minder soepel dan hier. Overigens is het prima mogelijk om in 1 keer voor heel Europa uw merknaam te registreren. Dit kan in het Europees Merkenregister. Dit is niet gebonden aan de Europese Unie waardoor u in alle Europese landen uw commerciële activiteiten kunt ontplooien met uw merknaam. Natuurlijk zijn er in het buitenland ontzettend veel merknamen geregistreerd. Wees hiervan goed op de hoogte zodat u een ander bedrijf niet voor de voeten loopt met uw eigen merknaam.