Type opdracht *

  Registratie van *

  Registreren in *

  Aanhef *

  Bedrijfsnaam *

  Contact persoon *

  Telefoon *

  Email adres *

  Adres *

  Postcode *

  Plaats

  GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 MERKENBUREAU OFFERTES!

  "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van Merkenbureau-Vergelijken! Daardoor kon ik snel de juiste keuze maken."

  Edwin Schrevers - Rijschooltest

  Al meer dan 9.213 offertes aangevraagd via deze website.

  • Gratis 4 merkenbureau offertes
  • Enkel hoogwaardige merkenbureaus
  • Merkregistratie goed geregeld
  • Merkbescherming 100% verzekerd
  • Ondersteuning bij merkinbreuk
  • Benelux, Europa en wereldwijd

  Uw merknaam vastleggen

  Als u een onderneming wilt beginnen moet u een goede merknaam bedenken. Deze naam moet krachtig, pakkend en doeltreffend zijn. Een merknaam moet bepaalde associaties oproepen zodat mensen direct uw bedrijf relateren aan het merk. Dit is zeker niet eenvoudig. U zult hier flink wat moeite voor moeten doen voordat een merknaam alom geaccepteerd wordt en mensen uw bedrijf koppelen aan een merk. Advertentiecampagnes kunnen daarbij helpen. U doet er verstandig aan om uw merknaam in één keer goed te lanceren. Een extra investering kan daarbij helpen. Half werk is nooit goed in het begin. Het is wel belangrijk dat u uw merknaam direct registreert wanneer u deze in de markt gaat zetten. Anders loopt u het risico dat een ander bedrijf uw merknaam opmerkt en zelf gaat gebruiken voor commerciële activiteiten. Dit is het laatste waar u op zit te wachten.

   

  Merknaam registreren binnen de Benelux

  Het beste kunt u eerst uw merknaam registreren. Binnen de Benelux gebeurt dit bij het Benelux-Bureau inzake intellectuele eigendom. Deze organisatie houdt een merkenregister bij waarin alle merken staan die in de afgelopen 10 jaar geregistreerd zijn. Deze termijn is namelijk de standaardperiode waarvoor u een merk kunt registreren. Na die 10 jaar dient u opnieuw uw merk vast te laten leggen, anders kan een concurrent alsnog uw merknaam ge- of misbruiken.

   

  Merknaam tips & trucs.

  Een simpele inschrijving bij de Kamer van Koophandel is dus niet genoeg om ervan verzekerd te zijn dat uw bedrijf is beschermd. Een onderneming zonder knallende merknaam zal niet ver komen op de economische markt. Natuurlijk is het wel belangrijk om bij de KVK ingeschreven te staan. Doet u dit niet, dan mag u officieel geen serieuze commerciële activiteiten ondernemen. Om volledig beschermd te zijn is de registratie in het merk register van de BBIE onmisbaar. Dit geldt voor zowel beeld- als tekstmerken. Overigens zijn logo’s in Nederland ook al beschermd door het auteursrecht maar een extra bescherming is nooit weg.

  U doet er verstandig aan om deze tips op te volgen. Natuurlijk hoeft u uw merknaam niet te registreren. Het kost namelijk €240,- voor drie klassen bij het Benelux Bureau. Echter, als u een prima merknaam heeft bedacht krijgt u deze investering er binnen de kortste keren uit. Niet registreren kan veel meer schade opleveren doordat een ander bedrijf met uw merknaam aan de haal gaat. Dan kan het gebeuren dat u een fantastisch product heeft bedacht maar dit niet meer op de markt kunt brengen onder het pakkende merk. Het enige wat u dan nog kunt is lijdzaam toekijken en wachten totdat de termijn van 10 jaar voorbij is.

   

  Merknaam kopen of verkopen

  Een merknaam kunt u ook ver- of overkopen. Dit dient te geschieden volgens een licentieovereenkomst. Het is aan te raden om een merknaamovername te regelen bij het BBIE. Zo bent u er zeker van dat u de merknaam kunt registreren op uw eigen naam. Dit voorkomt vervelende verrassingen achteraf. Een merknaam registreren, verkopen of overkopen kan op elk moment. Hiervoor hoeft u niet de termijn van 10 jaar af te wachten.