Type opdracht *

  Registratie van *

  Registreren in *

  Aanhef *

  Bedrijfsnaam *

  Contact persoon *

  Telefoon *

  Email adres *

  Adres *

  Postcode *

  Plaats

  GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 MERKENBUREAU OFFERTES!

  "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van Merkenbureau-Vergelijken! Daardoor kon ik snel de juiste keuze maken."

  Edwin Schrevers - Rijschooltest

  Al meer dan 9.213 offertes aangevraagd via deze website.

  • Gratis 4 merkenbureau offertes
  • Enkel hoogwaardige merkenbureaus
  • Merkregistratie goed geregeld
  • Merkbescherming 100% verzekerd
  • Ondersteuning bij merkinbreuk
  • Benelux, Europa en wereldwijd

  Merknaam registreren

  Een merknaam is het visitekaartje van uw bedrijf. Hiermee kunt u in 1 of 2 woorden aangeven waar uw bedrijf voor staat, wat uw bedrijf doet en waarom de keuze voor uw bedrijf de juiste is. Het is van groot belang dat de merknaam pakkend is. Mensen moeten uw merk kunnen onthouden nadat ze het slechts eenmaal vluchtig gezien hebben. Het eerste waaraan mensen moeten denken als ze iets nodig hebben is uw merknaam. Daarvoor is het belangrijk dat u goed uw merknaam in de markt zet. Maak reclame en probeer zoveel mogelijk te adverteren. Naamsbekendheid is voor elk bedrijf erg belangrijk. Als je een fantastisch product hebt maar niemand weet van het bestaan af hebt u een probleem.

  Maar naast naamsbekendheid is er nog iets wat absoluut niet mag ontbreken bij een merknaam. En dat is de registratie. In het merkenregister zijn alle merken opgenomen die de afgelopen 10 jaar geregistreerd zijn. Er kunnen ook merken in staan die al langer bestaan, maar u koopt merkenrecht per 10 jaar dus dient u elk decennium weer opnieuw een vast bedrag neer te tellen. Een merknaam registreren klinkt als iets vanzelfsprekends maar toch hebben veel ondernemingen hier geen rekening mee gehouden bij het oprichten van het bedrijf. Het is van levensbelang om uw merk meteen bij de oprichting te registreren. Dit zorgt er namelijk voor dat u het exclusieve recht krijgt om de merknaam te voeren.

   

  Waar moet u uw merknaam registreren?

  Een merknaam registreren is een officiële gebeurtenis en kan dus niet overal. U doet er verstandig aan om uw merk te registreren bij een gecertificeerde organisatie. Binnen de Benelux is het Benelux-Bureau inzake intellectuele eigendommen het bekendst. Bij het BBIE kunt u een merknaam registreren voor een looptijd van 10 jaar. Binnen die termijn bent u er zeker van dat geen enkel ander bedrijf commerciële activiteiten ontplooit met uw merk. Daar wordt streng op toegezien omdat het BBIE doet aan merkbewaking. Dit zijn specialisten die in opdracht van het Benelux-Bureau inzake intellectuele eigendommen voortdurend verschillende merk registers afstruinen op zoek naar een gelijkende of identieke merknaam. Vaak is de merkbewaking gekoppeld aan een vast team van juristen die direct kunnen ingrijpen op het moment dat er daadwerkelijk een bedrijf blijkt te zijn die uw merknaam gebruikt of misbruikt.

   

  Onderzoek bij merknaam registreren

  Als u uw merknaam wilt registreren gaat dit niet van de een op de andere dag. U moet eerst een voorstel indienen voor uw merknaam. Vervolgens zal het merkenregister van uw gekozen bureau gaan zoeken naar merknamen die lijken op het voorstel wat u hebt gedaan. Mocht er ergens in de wereld een merk zijn met merkbescherming voor alle landen, dan gaat het feest niet door en zult u een andere merknaam moeten bedenken. U kunt ook zelf op zoek gaan naar verwante merken in één van de beschikbare merkenregisters. Dit voorkomt extra werk en een flinke teleurstelling mocht er na een uitvoerig onderzoek blijken dat uw merk al bestaat. Hier kunt u handiger op inspelen met voorkennis zodat u in één keer een succesvolle merknaam kunt registreren. Na de goedkeuring kunt u direct uw activiteiten opstarten binnen het gebied waarvoor u merkrecht hebt aangevraagd.