Type opdracht *

    Registratie van *

    Registreren in *

    Aanhef *

    Bedrijfsnaam *

    Contact persoon *

    Telefoon *

    Email adres *

    Adres *

    Postcode *

    Plaats

    GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 MERKENBUREAU OFFERTES!

    "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van Merkenbureau-Vergelijken! Daardoor kon ik snel de juiste keuze maken."

    Edwin Schrevers - Rijschooltest

    Al meer dan 9.213 offertes aangevraagd via deze website.

    • Gratis 4 merkenbureau offertes
    • Enkel hoogwaardige merkenbureaus
    • Merkregistratie goed geregeld
    • Merkbescherming 100% verzekerd
    • Ondersteuning bij merkinbreuk
    • Benelux, Europa en wereldwijd

    Merkenregistratie

    Merkenregistratie is één van de eerste zaken waar u aan moet denken bij het opstarten van een merk. Zonder merkregistratie zijn uw activiteiten met een bepaald merk ten dode opgeschreven. In het begin zullen er weinig problemen optreden maar zodra uw merk wat meer bekendheid verwerft en populairder wordt zullen andere ondernemingen happig zijn om uw merk te gaan gebruiken. Merkenregistratie heeft als één van de grote voordelen dat dit niet meer mogelijk is. U kunt uw merk laten opnemen in het merkenregister. Als dit is gebeurd mag niemand anders gebruik maken van uw merknaam zonder uw toestemming. Hiermee voorkomt u dat een ander aan de haal gaat met uw merknaam.

     

    Wat kunt u registreren mbv het merkenregistratie?

    In het merk register staan alle geregistreerde merknamen binnen een land, gebied of de hele wereld. Natuurlijk kiest u zelf of u binnenlandse, Europese of wereldwijde bescherming wilt voor uw merknaam. Zeker in het begin zal een binnenlandse bescherming voldoende zijn. Merkenregistratie geldt bovenal voor merknamen. Maar het is ook mogelijk om een combinatie van termen te registreren als merk. Deze vaste combinatie mag dan door geen enkel ander bedrijf gebruikt worden in reclame-uitingen of officiële documenten. Daarnaast kunt u ook een beeldmerk vastleggen. Veel bedrijven hebben een logo waarmee de activiteiten van de onderneming direct duidelijk wordt. Naast het auteursrecht beschermt het merkenrecht uw logo nog eens extra. Merkenregistratie moet, en is, waterdicht zijn. Wanneer uw merk geregistreerd staat heeft u het exclusieve recht om dit merk te gebruiken.

     

    Hoe werkt merkenregistratie?

    Alle merken binnen de Benelux kunnen worden geregistreerd bij het Bureau-Benelux inzake intellectuele eigendommen, BBIE. Deze organisatie houdt een uitgebreid merkenregister bij. Wanneer u een aanvraag indient om te worden opgenomen in het merk register van het BBIE wordt er eerst door professionals gezocht naar verwante merknamen. De bedrijven van deze verwante merken worden geïnformeerd en kunnen protest aantekenen tegen de registratie van uw merknaam. U hoeft niet te verwachten dat uw merk binnen enkele dagen gebruikt kan worden na de aanvraag. Zorg er dus voor dat u ruim voordat u wilt beginnen met uw activiteiten uw merkenregistratie aanvraagt. Als de registratie is voltooid heeft u het intellectuele eigendom over uw merknaam en kunt u er mee doen wat u wilt.

     

    Verschillende merken bij een merkenregistratie

    Merkenregistratie gaat in twee delen. Er zijn individuele en collectieve merken. Wanneer u merkenrecht wilt verwerven bent u vooral bezig met individuele merken. Naast de tekstuele uiting kunt u ook de vorm, de kleur, de klank, het imago en de geur koppelen aan uw merknaam. Dit dient u dan ook vast te leggen bij het Bureau-Benelux. Merkenregistratie is ook mogelijk voor collectieve merken. Deze zijn bedoeld om één bepaald aspect van diensten of producten te onderscheiden. Bijvoorbeeld een wolmerk of het ‘Ik kies bewust’-logo.

    Belangrijk bij merkenregistratie is dat een merk te koppelen is aan het bedrijf wat er achter zit. Mensen moeten in een enkele seconde weten welk bedrijf er bedoeld wordt en wat de onderneming doet. Hiervoor kunt u inspiratie opdoen in het merkenregister van het BBIE.