Type opdracht *

  Registratie van *

  Registreren in *

  Aanhef *

  Bedrijfsnaam *

  Contact persoon *

  Telefoon *

  Email adres *

  Adres *

  Postcode *

  Plaats

  GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 MERKENBUREAU OFFERTES!

  "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van Merkenbureau-Vergelijken! Daardoor kon ik snel de juiste keuze maken."

  Edwin Schrevers - Rijschooltest

  Al meer dan 9.213 offertes aangevraagd via deze website.

  • Gratis 4 merkenbureau offertes
  • Enkel hoogwaardige merkenbureaus
  • Merkregistratie goed geregeld
  • Merkbescherming 100% verzekerd
  • Ondersteuning bij merkinbreuk
  • Benelux, Europa en wereldwijd

  Intellectueel eigendomsrecht

  Intellectueel eigendom is alles wat wettelijk rechtmatig aan u toebehoord. Hier hebt u wel een bedrag voor moeten betalen en u heeft er iets voor moeten registreren. Intellectueel eigendom is als het ware een verzamelnaam voor de exclusieve rechten die u bezit. Wanneer u uw merk laat opnemen in het merkenregisterwordt dit merk uw intellectueel eigendom. Hetzelfde geldt voor een beeldmerk of een logo wat u laat vastleggen.

   

  Het idee achter intellectueel eigendomsrecht

  Het intellectueel eigendomsrecht bestaat al sinds 1883 en is in de Verenigde Staten bedacht. Het idee was dat ondernemers geprikkeld moesten worden om een uitvinding te doen en deze vervolgens te verspreiden zonder dat ze daarbij gedwarsboomd zouden worden door een oplettende concurrent. Wanneer een merk of een uitvinding volledig beschermd kan zijn zou dit een stimulans geven aan de ondernemers om door te gaan met onderzoeken. Tegenwoordig is het idee van het intellectueel eigendomsrecht wel iets veranderd. Eenmerknaam registreren doet u vooral om inkomsten te vergaren en niet mis te lopen omdat een ander bedrijf met uw merknaam gaat pronken. Dit wordt namelijk bij wet verboden wanneer u uw merk laat registreren bij een registratiebureau, bijvoorbeeld het BBIE, Benelux-Bureau inzake intellectueel eigendom.

   

  De kosten intellectueel eigendomsrecht

  Merkregistratie is niet gratis. De kosten verschillen per aanbieder sterk. Het beste kunt u uw merk rechtstreeks registreren bij het eerder genoemde BBIE. Dat kost €240,- voor drie klassen. Het merkrecht blijft 10 jaar geldig. In die periode wordt er streng op toegezien dat geen enkel ander bedrijf commerciële activiteiten onderneemt met uw merknaam of beeldmerk. Deze kleine investering kan u een hoop geld opleveren. Wanneer een merk goed op de markt wordt gezet en aanslaat bij het grote publiek heeft u de investering van €240,- er binnen de kortste keren uit.

   

  Registratie van intellectueel eigendomsrecht binnen de Benelux

  Voor beginnende bedrijven is het aan te raden om alleen uw merk te registreren bij het Benelux-Bureau. Dit is voorlopig voldoende en u kunt in alle rust uw onderneming op poten zetten binnen de lage landen. Elke merkregistratie binnen de Benelux valt onder het BVIE, Beneluxverdrag inzake intellectuele eigendom. Dit verdrag is per 1 september 2006 in werking getreden en regelt alles op het gebied van merkrecht, merkregistratie en het beheren van de merken. Het BBIE werkt met professionals die zeer regelmatig controleren of alle merken nog beschermd zijn. Daarnaast wordt er gelet op activiteiten van ondernemingen met verwante merknamen van merken die beschermd zijn.

   

  Intellectueel eigendomsrecht, vooral registreren

  Het is tegenwoordig erg onverstandig om je merk niet te laten registreren en zo op te laten nemen in het merkenregister. In de huidige tijd is het belangrijker dan ooit om een succesvol merk, of een merknaam met potentie, te beschermen. Anders wordt uw handel razendsnel overgenomen door bedrijven die hier voortdurend naar op zoek zijn. Tevens doet u er verstandig aan om eerst het merk te registreren alvorens ermee op de markt te komen. Zo hoeft u niet in alles haast nog eens uw merk vast te laten leggen bij bijvoorbeeld het BBIE. Daar gaat vaak namelijk nog wat tijd overheen.