Type opdracht *

  Registratie van *

  Registreren in *

  Aanhef *

  Bedrijfsnaam *

  Contact persoon *

  Telefoon *

  Email adres *

  Adres *

  Postcode *

  Plaats

  GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 MERKENBUREAU OFFERTES!

  "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van Merkenbureau-Vergelijken! Daardoor kon ik snel de juiste keuze maken."

  Edwin Schrevers - Rijschooltest

  Al meer dan 9.213 offertes aangevraagd via deze website.

  • Gratis 4 merkenbureau offertes
  • Enkel hoogwaardige merkenbureaus
  • Merkregistratie goed geregeld
  • Merkbescherming 100% verzekerd
  • Ondersteuning bij merkinbreuk
  • Benelux, Europa en wereldwijd

  Uitleg over het Benelux merkenregister

  Uw onderneming heeft ongetwijfeld een pakkende merknaam waarmee producten in de markt worden gezet. Het kenmerk van een goed merk is dat het makkelijk in het gehoor ligt, eenvoudig te onthouden is en goed te koppelen is aan het bedrijf. Het duurt over het algemeen vrij lang voordat het grote publiek een bepaald merk kan koppelen aan een imago. Uiteindelijk is dit natuurlijk de bedoeling. U kunt hier invloed op uitoefenen door een passende reclamecampagne op te starten. Het imago van een bedrijf is net zo belangrijk als de merknaam of het beeldmerk. Hiermee kies je namelijk voor een deel de doelgroep van je onderneming. Wanneer een merknaam een stoffig imago heeft zullen de jongere generaties direct afhaken. Maar als u een merknaam heeft bedacht waarmee u de gewenste doelgroepen kunt bereiken bent u er nog niet. Om er zeker van te zijn dat andere ondernemingen niet uw merk gaan voeren moet u deze registreren bij het Bureau-Benelux inzake intellectuele eigendom. Zij beheren het Benelux merkenregister. Daarin zijn alle merken opgenomen die geregistreerd zijn binnen Nederland, Belgiƫ en Luxemburg.

   

  Zelf onderzoek doen in het Benelux merkenregister

  Op de website van het BBIE is er een zoekfunctie waarmee u het Benelux merkenregister kunt doorzoeken. Als u een nieuwe merknaam heeft bedacht is het verstandig om eerst even dit merkenregister te raadplegen. U kunt namelijk niet zomaar een merk registreren. Hiervoor dient u een aanvraag te doen bij het Bureau Benelux. Zij zullen dan het Benelux merkenregister er op na slaan om te kijken of uw merknaam al bestaat of teveel op een ander merk lijkt. Dit is te voorkomen door zelf op onderzoek uit te gaan in het Benelux merkenregister. Zo weet u of u uw merknaam nog moet aanpassen of dat u de aanvraag definitief kunt indienen bij het BBIE.

   

  Niet altijd geaccepteerd in het Benelux merkenregister

  Ook al komt uw merknaam niet voor in het Benelux merkenregister, dan nog bent u er niet altijd zeker van dat u aanvraag goedgekeurd wordt. Bij elke aanvraag wordt het merk namelijk voorgelegd aan experts die zullen onderzoeken of er tegenstand bestaat bij andere ondernemingen tegen uw merknaam. Als dit het geval is zult u uw merk niet kunnen laten opnemen in het Benelux merkenregister en zult u dus met een andere merknaam moeten komen. Het is van te voren moeilijk te zeggen hoe groot de kans is dat dit gebeurd met uw aanvraag. Om daar een beter beeld van te krijgen kunt u de specialisten van het BBIE inhuren. Zij maken dan voor u een goede inschatting van de kans dat uw merk daadwerkelijk opgenomen wordt in het Benelux merkenregister. Dit is echter wel tegen betaling waardoor het kostenplaatje hoger wordt dan met een simpele aanvraag.

   

  Afschriften van het Benelux merkenregister

  Het Benelux merkenregister is naast de verzamelplaats van alle merken ook de officiƫle publicatieplaats voormerknamen binnen de lage landen. Wanneer u een merkregistratie moet indienen bij een instantie kunt u het afschrift uit het merkenregister van het Benelux Bureau gebruiken. Deze worden altijd geaccepteerd. Ook gewaarmerkte afschriften zijn verkrijgbaar bij het BBIE.