Type opdracht *

  Registratie van *

  Registreren in *

  Aanhef *

  Bedrijfsnaam *

  Contact persoon *

  Telefoon *

  Email adres *

  Adres *

  Postcode *

  Plaats

  GRATIS EN VRIJBLIJVEND: 4 MERKENBUREAU OFFERTES!

  "Ik kreeg binnen het uur 4 offertes van Merkenbureau-Vergelijken! Daardoor kon ik snel de juiste keuze maken."

  Edwin Schrevers - Rijschooltest

  Al meer dan 9.213 offertes aangevraagd via deze website.

  • Gratis 4 merkenbureau offertes
  • Enkel hoogwaardige merkenbureaus
  • Merkregistratie goed geregeld
  • Merkbescherming 100% verzekerd
  • Ondersteuning bij merkinbreuk
  • Benelux, Europa en wereldwijd

  Nijntje straft Kathy

  Er mogen geen producten verkocht worden met afbeelding van Kathy oordeelde de rechtbank te Amsterdam. Waarom ze dit besluit hebben genomen is omdat, Kathy heel erg veel op Nijntje lijkt die gepubliceerd werd in prentenboeken namens Dick Bruna. Nijntje is een beschermd beeldmerk en geregistreerd in hetmerkenregister.

  Als je Nijntje en Kathy naast elkaar legt en goed kijkt zie je dat ze op sommige punten verschillen. Mercis wordt in gelijk gesteld door de rechten die het vonnis van het Nijntje bezit. Sanrio krijgt ongelijk die het Kathy op de markt heeft gebracht.

  Na de uitspraak, zal Sanrio €50.000 euro moeten betalen aan proceskosten. Als er niet wordt betaald door Sanrio wacht er een €25.000 per dag een boete tot maximaal €2 miljoen.

  Kathy ronde oren daar tegen over Nijntje met spitse oren

  Vorig jaar oktober is de zaak begonnen toen Mercis ontdekte dat er een konijntje was afgebeeld die erg veel op Nijntje leek. Daarnaast verkocht Bart Smit producten van Kathy. Mercis heeft gesproken met Sanrio om verder geen Kathy producten te verkopen. Sanrio heeft beloofd om na zijn voorraad te hebben verkocht geen nieuwe producten te zullen produceren. Mercis ging met deze deal niet akkoord omdat, er nog veel producten van Kathy op de markt zijn.

  Volgens Sanrio verschilt Kathy met vele punten van Nijntje. Kathy wijkt af van de Nijntje zoals die is gedeponeerd als beeldmerk. Sanrio is ook van mening dat Kathy op 10 punten verschilt van Nijntje.

  De rechter was ook van mening dat ze op vele punten hetzelfde zijn. Zoals de verhouding tussen het hoofd en lichaam, handen en voeten zijn tevens hetzelfde en de kleding met het kraagje waren hetzelfde volgens de rechter. In de wet is opgenomen dat herinneren aan eerdere beschermde producten verboden is.